Presedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, a hotarat sa emita bacnote cu chipul lui Nelson Mandela, in semn de recunostinta fata de acesta.

Chipul primului presedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, va fi tiparit pe bacnote, in semn de recunostinta fata de fostul lider. Presedintele Jacob Zuma sustine ca aceste bacnote sunt doar un “gest umil”, ce exprima o “inceputul unei noi ere a sperantei” si o “adanca recunostinta” pentru viata petrecuta in serviciul poporului, scrie realitatea.

Mandela, in varsta de 93 de ani, a fost eliberat la 11 februarie 1990, dupa 27 de ani petrecuti in inchisoare. El a obtinut premiul Nobel pentru pace in 1993, pentru campania sa impotriva regimului de apartheid (al minoritatii albe), apoi a fost ales presedinte in anul urmator. "Madiba", cum ii spun apropiatii, s-a retras in prezent din viata publica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.