Justitia norvegiana a ordonat plasarea sub observatie psihiatrica a lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor care s-au soldat cu 77 de morti in Norvegia in iulie.

O monitorizare psihiatrica aproape continua a lui Breivik "ar trebui sa ofere informatii pretioase care pot fi obtinute greu in alt mod", a apreciat tribunalul din Oslo.

Extremistul de dreapta a fost declarat psihotic si, prin urmare, iresponsabil din punct de vedere penal, dupa o prima expertiza oficiala de anul trecut, dar, in fata nemultumirii cauzate de acest diagnostic, justitia a ordonat noi examinari.

Chiar daca spune ca respinge "80 la suta" din primul raport psihiatric, extremistul de 32 de ani s-a opus unei noi expertize si plasarii sale sub observatie. Tribunalul a acceptat cererea expertilor si a aprobat plasarea sub observatie a acestuia pentru patru saptamani, dar la inchisoarea din Ila, nu la o institutie speciala din Dikermark, din motive de securitate, scrie MEDIAFAX.

Practic, specialisti de la Dikermark vor merge sa lucreze la inchisoare, unde comportamentul lui Breivik va fi urmarit in cea mai mare parte a zilei. Notitele lor vor ajuta apoi cei doi experti psihiatri sa traga o concluzie, care trebuie prezentata inainte de 10 aprilie, cu cateva zile inaintea deschiderii procesului, pe 16.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.