Dupa decenii de tabu sovietic, Rusia ia masuri extreme impotriva pedofiliilor, hotarand sa autorizeze castrarea chimica a acestora.

Autoritatile din Rusia, confruntate cu o explozie a numarului de pedofili are de gand sa ia masuri pentru stoparea acestui fenomen.

Noua lege a fost adoptata de Duma de stat. Ea inaspreste pedepsele cu inchisoarea pentru violentele sexuale impotriva minorilor si pentru prima oara interzice condamnatilor sa lucreze, dupa eliberare, in apropierea copiilor, autorizand castrarea chimica daca victima are mai putin de 14 ani.

Legea urmeaza sa fie adoptat la Kremlin. "Legislatia penala in materie de protectie a copiilor impotriva agresiunilor sexuale este una dintre cele mai liberale din lume, suntem la nivelul Afghanistanului, Mali sau Angola", a spus Pavel Astahov, in ziua votului.

"Va asigur ca rata crimelor care implicau pedofilia era aceeasi (in epoca URSS), dar atunci era imposibil sa se vorbeasca despre aceste crime in presa, era 'un viciu burghez' inexistent in societatea sovietica"
, explica Evgheni Vishenkov, un fost politist , potrivit HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.