Republicanii l-au acuzat pe presedintele american Barack Obama de un atac "sistematic" contra religiei prin intermediul reformei sale a asigurarilor de sanatate.

Senatorul republican John Thune l-a acuzat pe presedinte ca "pateaza" prevederile constitutionale privind libertatea religioasa, evocand "o distrugere sistematica a libertatii religioase".

In aceeasi conferinta de presa, senatoarea Kelly Ayotte a declarat ca aceasta problema nu tine de "dreptul femeilor, ci de libertatea religioasa" in general. "Este un afront impotriva a tot ceea ce aparam noi ca americani", a subliniat ea, potrivit MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe Jay Carney a dat asigurari miercuri ca Barack Obama este "foarte sensibil la aceste probleme" si "doreste sa gaseasca o cale de conciliere".

Cativa alesi democrati influenti, intre care si senatorul Joe Manchin, s-au delimitat de Barack Obama, afirmand, intr-o scrisoare, ca o asemenea dispozitie este "nu doar inacceptabila, ci si anti-americana".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.