Europa este ingenuncheata de zapada, ger, viscol si inundatii. Japonia este acoperita de nameti, iar Australia este sub ape.

Ninsoarea si gerul au facut in ultimele zile peste 300 de morti in Europa.

- Roma a fost acoperita in urma ninsorilor abundente, pentru prima oara in 26 de ani. Monumentele istorice au fost inchise iar magazinele au fost luate cu asalt de locuitori pentru a-si asigura provizii.

- Zona de sud a Spaniei a fost cuprinsa de ninsori puternice. Turismul aerian a avut de suferit, zborurile avand intarzieri de ore intregi.

- In Bulgaria, peste 16 persoane au murit din cauza gerului. Vestul tarii este vizat de alerta de cod portocaliu de ger iar tarile din zonele estice sunt sub cod galben de ninsoare, scrie adevarul.

- Grecia se confrunta cu cele mai abundente precipitatii din ultimii cinci ani, apele de pe strazile din Pyrgos ajungand la un metru.

- In Balcani, nametii de peste 3-4 metri si temperaturile extreme de scazute au facut multe victime.

- Germania a inregistrat temperaturi de -20 grade Celsius iar Marea Nordului a fost partial inghetata.

- Marea Britanie este inca in stare de alerta, stratul de zapada obligand soferii sa-si petreaca noptile in masinile blocate. Traficul aerian a avut si el de suferit, foarte multe zboruri fiind anulate.

- Elvetia a inregistrat un nou record al frigului, de -35,1 grade Celsius, cea mai scazuta temperatura fiind de -41,8 grade in Brevine, cu 25 de ani in urma.

- Caderile masive de zapada, au facut in Japonia peste 50 de morti, stratul de omat depsaind 4-5 m.

- In sudul Mediteranei, peste 15 oameni au murit si alti 122 au fost raniti in urma accidenelor provocate de ninsori.

- Nord-estul Australiei a fost lovit de grave inundatii, orasul St George fiind in intregime evacuate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.