Cutremurul a fost urmat de o replica, aproximativ la fel de intensa.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs luni in centrul arhipelagului Filipine, a anuntat institutul american de geofizica USGS, dar pentru moment nu a fost emisa alerta de tsunami, scrie MEDIAFAX.

Cutremurul s-a produs la o adancime de 46 de kilometri, in jurul pranzului (05.49 ora Romaniei). Epicentrul a fost localizat in mare, intre insulele Negros si Cebu.

Institutul filipinez de vulcanologie si seismologie a plasat hipocentrul la numai zece kilometri adancime, in largul orasului La Carlota, din Negros. "Un copil a fost zdrobit de un perete care s-a prabusit in centrul Negros", a declarat Benito Ramos, seful Biroului pentru apararea civila.

Cutremurul a provocat moartea a cel putin 43 de persoane, decedate din cazua prabusirii caselor, conform ultimelor estimari. Totodata, a avut loc o replica cu magnitudinea de 6,2 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.