Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat ca ministrul finlandez al Afacerilor europene i-a spus, intr-o intalnire, ca va sustine formalizarea sustinerii aderarii la Schengen de catre Guvernul de la Helsinki, care ar putea lua o decizie in acest sens la finele lunii februarie.

"Ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Alexander Stubb a spus ca Finlanda in continuare va sustine varianta franco-germana cu primirea in doua etape in cursul acestui an, dar o decizie finala se va lua in Guvernul finlandez la sfarsitul lunii februarie. Din perspectiva Ministerului finlandez al Afacerilor Europene aceasta solutie va fi promovata", a declarat Diaconescu pentru MEDIAFAX.

El a adaugat insa ca "ramane ca si celelalte evaluari care vor fi facute si in legatura cu MCV sa fie avute in vedere". Ministrul a precizat ca in acest moment mesajul lui Stubb i se pare "un semnal politic corespunzator", cu atat mai mult cu cat in cazul Finlandei Guvernul este cel care decide mandatul de urmat la Consiliile UE.

Ministrul de afaceri spaniol, Jose Manuel Garcia-Margallo y Marfil, a reconfirmat sprijinul acordat Romaniei la spatiul Schengen, intr-o intalnire avuta cu omologul roman.

Citeste si: Aderarea la Schengen: Bulgarii ne trag inapoi!

Starea frontierei externe a Romaniei, mai sigura ca a altor state din Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.