Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, ii cere omologului sirian, Bashar Al-Assad, sa se retraga de la putere, acuzandu-l de reprimarea protestelor si de uciderea civililor, informeaza FOX News.

Barack Obama acuza regimul sirian de "ura fata de oameni si fata de demnitatea umana", dupa moartea a sute de persoane in orasul Homs. "La 30 de ani dupa ce tatal sau a masacrat zeci de mii de persoane nevinovate la Hama, Bashar Al-Assad a demonstrat o ura similara fata de oameni si fata de demnitatea umana", a spus Obama.

Bilantul incidentelor violente din orasul sirian Homs a ajuns la aproximativ 350 de morti, afirma un lider al opozitiei siriene, citat de Sky News.

"Era o zi normala de proteste, dar au inceput sa lanseze obuze de mortiera asupra multimii. Multe femei si multi copii au fost ucisi sau raniti", a declarat Abu Rami Alhomsy, membru al Comisiei Generale a Revolutionarilor Sirieni, informeaza MEDIAFAX.

Bilantul nu poate fi verificat din surse independente, dat fiind ca regimul sirian nu permite accesul jurnalistilor. Autoritatile sustin ca autorii atacurilor sunt "teroristi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.