Cel putin 10 mii de australieni au fost complet izolati de inundatiile care au afectat partea de est a tarii in ultimele zile.

Peste 14,000 de persoane au fost izolate, in urma inundatiilor care au afectat sudul Australiei, informeaza serviciile de urgenta. Cel putin 10,000 de case au fost evacuate in orasele din apropierea statului New South Wales, autoritatile declarand stare de urgenta in aceasta zona. Armata a trimis elicoptere pentru a putea transporta, celor afectati, ajutoare.

„Este apa peste tot, pe oriunde vezi cu ochii”, a spus Barry O’Ferrel, premierul statului New South Wales.

„Culturile de bumbac sunt sub ape, iar intreprinderile si fermele de vite sunt, de asemenea, afectate”, a continuat el, facand precizarea ca aceste inundatii vor continua si in urmatoarea perioada, scrie deltaworld.

In mai multe localitati din statul Queensland, oamenii se lupta sa construiasca diguri din saci de nisip, dar fortele de ordine avertizeaza ca vor trebui evacuati la randul lor daca ploile vor continua, scrie realitatea.net


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.