Evhenia Carr, fiica Iuliei Timosenko, a afirmat in fata Congresului i-a cerut administratiei Obama sa faca presiuni asupra Kievului pentru eliberarea ei.

Timosenko a fost "incarcerata ilegal, maltratata si umilita", a declarat fiica fostului premier ucrainean in cadrul unei audieri in fata subcomisiei pentru afaceri europene din Senat.

Aflata in inchisoare din august, Timosenko a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere comis in 2009, cand era premier.

Timosenko a fost "privata de somn si intimidata cu scopul de a fi doborata", a adaugat fiica sa in cadrul unui discurs sustinut in fata senatorilor americani.

Opozanta ucraineana, a adaugat Evghenia Carr, a fost pe punctul "de a muri", recent, dupa ce si-a pierdut cunostinta in celula din cauza unei "scaderi misterioase a presiunii arteriale", iar colega ei de celula a incercat sa o resusciteze timp de 20 de minute inainte de sosirea unui medic, scrie MEDIAFAX.

Evghenia Carr, in varsta de 31 de ani, a mers deja in ianuarie la Berlin, Copenhaga, Paris si Strasbourg pentru a le cere occidentalilor sa isi intensifice presiunea asupra presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici in scopul de a obtine eliberarea mamei sale.

Potrivit ei, presedintele ucrainean incearca sa obtina de la mama sa o "scrisoare prin care aceasta sa isi ceara scuze public si sa isi recunoasca greselile".
Dar "acest lucru nu se va intampla niciodata", a subliniat Evghenia Carr in fata senatorilor americani.

Cazul Timosenko a provocat o criza intre Kiev si Uniunea Europeana

"Va fi dificil, daca nu imposibil, pentru Ucraina sa isi aprofundeze relatiile cu tarile occidentale daca Timosenko ramane in spatele gratiilor
", a declarat senatoarea Jeanne Shaheen in cadrul audierii.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.