Republicanul face apel la unitate in partidul sau pentru a castiga alegerile prezidentiale din noiembrie in fata presedintelui in exercitiu Barack Obama.

"Primarele disputate nu ne vor diviza, ele ne vor pregati si vom castiga", a apreciat Mitt Romney adresandu-se sustinatorilor sai dupa anuntul victoriei sale. In august, in cadrul conventiei republicane care va desemna oficial candidatul conservator "partidul nostru va fi unit si va avea un bilet castigator pentru America", apreciaza republicanul.

Candidatul si-a consacrat mare parte din mesajul sau bilantului dezastruos, in opinia sa, al democratului Barack Obama. "Domnule presedinte, ati fost ales ca sa conduceti. Ati ales sa fiti condus iar acum este timpul sa plecati", a spus acesta, parafrazandu-l pe unul dintre parintii Republicii americane Thomas Paine, care a spus "Condu, urmeaza sau da-te la o parte" (Lead, follow or get out of the way), scrie MEDIAFAX.

Romney a castigat alegerile primare conform primelor rezultate

Cu 73% din buletinele de vot numarate, Mitt Romney a obtinut 47 la suta din voturi, Newt Gingrich 32%, Rick Santorum 13% si Ron Paul 7%, conform postului de televiziune CNN.

"Mai raman 46 de state, donati azi si ajutati-ne sa invingem Obamneycare" a raspuns, la randul sau, pe contul de Twitter Newt Gingrich. Vorbind despre Obamneycare, Gingrich face referire la reforma asigurarilor de sanatate introdusa de Barack Obama si inspirata intr-o anumita masura de cea aplicata de Mitt Romney acum cativa ani in Massachussetts (nord-est) cand era guvernatorul statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.