Sectiile de votare au fost deschise iar peste patru milioane de republicani sunt asteptati sa-si aleaga favoritul.

Republicanii au inceput de marti dimineata sa se prezinte la urne in statul Florida, in vederea departajarii celor patru candidati la investitura republicana in alegerile prezidentiale americane din noimebrie, cu fostul guvernator al statului Massachusetts Mitt Romney ca favorit.

In cadrul sistemului de desemnare a candidatului republican ce il va infrunta pe presedintele Barack Obama in noimebrie, scrutinul din Florida permite castigatorului alegerilor primare din acest stat sa obtina toate cele 50 de locuri de delegati aflate in joc., scrie MEDIAFAX.

In ultimele zile, sondajele l-au prezentat pe Romney drept castigator detasat, cu 11 pana la 15 puncte avans asupra fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor, conservatorul Newt Gingrich.

Ron Paul, un texan cu idei atipice, si conservatorul catolic Rick Santorum se claseaza mult in urma lor, potrivit acestor anchete de opinie.

Florida, cel de al patrulea stat cel mai populat din Statele Unite, unde sunt chemati la vot peste patru milioane de republicani, este indispensabil oricarui republican care aspira la Casa Alba, iar o victorie ar consolida pozitia lui Mitt Romney, candidatul aparatului republican.

Invigorat de victoria din South Carolina de pe 21 ianuarie, Gingrich a pornit cu un avantaj in sondajele din Florida. Dar acest avantaj s-a diminuat, in urma a doua dezbateri televizate care i-au fost defavorabile, in favoarea lui Mitt Romney, care si-a schimbat strategia dupa South Carolina, devenind mai agresiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.