Greva va avea loc la inceputul saptamanii viitoare si va afecta traficul rutier, feroviar si aerian.

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in urmatoarea perioada in Belgia ca luni, 30 ianuarie 2012, sindicatele belgiene vor organiza o greva generala ca reactie impotriva masurilor de austeritate si a reformei sistemului de pensii avute in vedere de guvernul federal belgian.

Miscarea de protest va afecta atat sectorul public de transport, cat si cel privat si va perturba grav traficul rutier, feroviar si aerian.

Circulatia trenurilor, inclusiv a trenurilor de mare viteza Thalys si Eurostar, va fi intrerupta total incepand de duminica, 29 ianuarie, ora 22.00, pana luni, 30 ianuarie, ora 22.00. De asemenea, transportul public rutier (retelele TEC si De Lijn) va fi intrerupt in intervalul de timp mentionat.

Aeroportul Charleroi (al doilea ca volum al traficului de pasageri) va fi inchis; nici un zbor nu va opera pe acest aeroport pe 30 ianuarie.

Pentru a preveni aparitia unor situatii neplacute pe durata calatoriei in Belgia, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite zonele unde au loc miscari de protest si sa contacteze, in prealabil, compania de transport feroviar/aerian de unde si-au procurat biletul pentru reconfirmarea orarului de drum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.