Conform unui studiu, unul din cinci tineri germani nu stie nimic despre Auschwitz.

21% din tinerii germani nu stiu ca Auschwitz a fost un lagar de exterminare nazist, conform unui sondaj efectuat cu doua zile inainte de comemorarea Holocaustului, pe 27 ianuarie.

Din totalul persoanelor chestionate, de toate varstele, 10% nu stiu ce reprezenta Auschwitz, potivit studiului realizat cu ocazia comemorarii zilei internationale in memoria victimelor genocidului evreilor in Europa, comis de nazisti.

Pe de alta parte, aproximativ o treime din cei 1,002 de respondenti (31%) nu stiu ca Auschwitz s-a situat in Polonia de astazi, scrie hurriyetdailynews.

Sondajul mai arata ca 40% dintre germani ar dori sa poata trage o linie in privinta trecutului, cu mult mai putini fata de o ancheta precedenta din 1994, care arata ca 53% aveau aceasta stare.

Desi raman majoritatea interesati de trecutul lor, 65% dintre germani apreciaza ca nu au nici o responsabilitate particulara fata de alte popoare din cauza istoriei lor, potrivit MEIDAFAX.

Data de 27 ianuarie marcheaza comemorarea eliberarii lagarului de la Auschwitz de catre Armata Rosie, in 1945.

Sondajul a fost realizat de institutul Forsa la 19 si 20 ianuarie, pe un esantion de 1.002 persoane, reprezentativ pentru populatia germana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.