Cateva regiuni din Bulgaria se confrunta cu tot mai multe cazuri de gripa sezoniera.

Regiunile din partea de sud-vest a Bulgariei declara epidemie de gripa din cauza numarului mare de bolnavi care acuza probleme respiratorii, anunta televiziunea nationala bulgara.

Orasul Blagoevgrad si Petrich, din apropierea granitei cu Grecia, au decretat stare de urgenta la o zi dupa ce epidemia a fost anuntata in Sofia.

Cele mai afectate sunt persoanele minore, de pana in 14 ani si tinerii cu varste intre 15-29 de ani. Scolile au inceput sa ia masuri de preventive impotriva raspandirii gripei, fara sa suspende insa orele de curs. Daca procentul elevilor cu gripa va creste in urmatoarea perioada pana la 25% atunci se va lua o hotatrare pentru inchiderea scolilor, relateaza sofiaecho.

Potrivit autoritatilor bulgare din domeniul sanatatii, in acest an nu exista dovezi privind prezenta virusului H1N1 in Bulgaria, vorbindu-se numai despre gripa sezoniera de iarna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.