Premierul ungar a cedat presiunilor externe si a promis ca va revizui Constitutia.

La scurt timp dupa ce Comisia Europeana a adresat o somatie oficiala Ungariei, cerand modificarea masurilor legislative care afecteaza justitiei si independentei Bancii Centrale, guvernul de la Budapesta bate in retragere. Aflandu-se sub presiunea executivului si a legislativului European, Viktor Orban a tinut sa sublinieze faptul ca este dispus sa gaseasca o solutie impreuna cu Bruxelles-ul pentru gasirea unor solutii favorabile ambelor parti, potrivit evz.

Liderul guvernului ungar a venit sa se explice in fata europarlamentarilor s-a aratat conciliator, desi initial a respins precedentele apeluri la modificarea Legii fundamentale, considerandu-le o ingerinta in situatia interna a Ungariei.

"Problemele vor fi rezolvate rapid si cu usurinta", a asigurat acesta, cautand sa indrume discutia catre disputele asupra problemelor juridice si tehnice si negand orice inclinatie autoritariana.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a apreciat ca exista o dimensiune politica la problema din Ungaria. Fac apel imediat la autoritatile ungare sa respecte principiile democratiei si ale libertatii si sa le puna in practic. Insist asupra faptului ca nu vom ezita sa luam masuri suplimentare in functie de raspunsurile date de autoritatile ungare", a spus acesta, potrivit MEDIAFAX.

"Vorbim aici despre innoirea Ungariei, a principiilor si valorilor europene", explica Orban, subliniind ca, pana la urma, este de inteles amploarea pe care a luat-o dezbaterea legata de deciziile guvernului sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.