Statele Unite nu exclud posibilitatea ca scutul antiracheta din Europa sa prezinte riscuri pentru potentialul nuclear al Rusiei.

Statele Unite "nu exclud ca sistemul lor de aparare antiracheta, aflat in functiune in prezent, poseda caracteristici care ar putea genera riscuri pentru potentialul nostru nuclear (...). Eu nu afirm insa ca acesta ar fi obiectivul lor", a precizat Lavrov.

Moscova spera ca preocuparile sale privind scutul antiracheta vor fi ascultate de Washington.

"Nu este nici o indoiala ca exista probleme asupra carora pozitiile celor doua tari nu sunt convergente, iar acesta este in special cazul scutului antiracheta. Speram ca Statele Unite vor ajunge sa inteleaga si sa ia in considerare preocuparile noastre legitime, care au fost formulate concret si profesionist", a subliniat seful diplomatiei ruse, potrivit MEDIAFAX.

Rusia denunta de multa vreme sistemul antiracheta prezentat de Occident ca fiind construit pentru a face fata amenintarilor venite din partea unor tari precum Iranul si la care Romania, Turcia, Polonia si mai recent Spania si-au anuntat oficial participarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.