Procesul lui Hosni Mubarak s-a reluat la Cairo cu prezentarea argumentelor apararii.

Procesul lui Hosni Mubarak s-a reluat marti dimineata la Cairo, pentru prezentarea argumentelor apararii, care dispune de cinci zile pentru a pleda cauza fostului presedinte egiptean inlaturat de la putere, acuzat de crime si coruptie.

Televiziunea de stat a difuzat imagini cu Mubarak, in varsta de 83 de ani, sosind din nou intins pe o targa la tribunalul instalat intr-o scoala de politie.

Procurorii au cerut pedeapsa capitala pentru fostul presedinte

Aceeasi pedeapsa a fost ceruta si pentru ministrul sau de Interne de la acea vreme, Habib el-Adli, si pentru sase fosti oficiali responsabili cu securitatea, judecati in acelasi timp cu Mubarak. Aproximativ 850 de persoane au fost ucise in timpul revoltei din ianuarie-februarie 2011, potrivit cifrelor oficiale, informeaza MEDIAFAX.

Cei doi fii ai fostului presedinte, Alaa si Gamal, de asemenea judecati, se confrunta ca si tatal lor cu acuzatii de coruptie, pentru care pot primi 15 ani de inchisoare.

Avocatii apararii au termen pana la jumatatea lui februarie sa pledeze cazurile tuturor acuzatilor, inaintea unui verdict a carui data nu a fost anuntata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.