Cativa "indignati" din Italia si din alte tari Europene au paralizat circulatia, in centrul Romei, dupa ce au protestat la Vatican.

Majoritatea celor aproximativ 200 de manifestanti au inceput demonstratia din piata San Giovanni, dansand, cantand la tamburine, iar unii dintre ei purtand masti. Numele pe care acestia l-au dat manifestatiei a fost "carnavalul sistemului". Mai multi trecatori i-au insotit pe manifestanti dansand si batand din palme.

"Ia-ti libertatea, nimeni nu ti-o va da", se vedea scris pe un afis al protestatarilor.

"Banca mondiala, noi nu vom plati pentru criza voastra","fiecare revolutie s-a nascuta din nesupunere! Revolutie pasnica!", proclamau unele pancarte afisate de manifestanti.

Mai multi dintre acestia au reusit sa patrunda in Colosseum, printre turisti

In piata Venetia, cativa protestatari purtand masti cu chipurile premierului italian Mario Monti, cancelarului german Angela Merkel si al presedintelui francez Nicolas Sarkozy, au mimat o scena in care acesti lideri europeni faceau schimb de saruturi, cu cateva zile inainte de summitul celor trei, prevazut pentru vineri la Roma.

Primarul Romei, Gianni Alemmano, le-a cerut fortelor de ordine sa puna capat tulburarilor provocate de cei 200 de "indignati", care, prin intermediul unei "manifestatii neautorizate", "creeaza dificultati cetatenilor Romei".

"Nu este suficient sa te declari indignat pentru a bloca, fara a fi pedepsit, strazile si pentru a face incursiuni in Colosseum", a declarat primarul.

Sambata, politia romana a intervenit violent impotriva a aproximativ 50 de astfel de "indignati", veniti in special din Spania si Franta, in timp ce manifestau in piata Sf. Petru pentru a contesta "puterea" Papei si bogatiile Vaticanului. Miscarea inceputa in Spania, ar putea lua amploare in Italia din cauza agravarii crizei economice si strictetii masurilor de austeritate introduse de Guvernul italian.

Citeste si:
Un român a vrut să agațe o prostituată la Roma și a dat peste soția sa
A vrut să agațe o prostituată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.