Washingtonul a elaborat un plan de salvare a unor institutii, daca Israelul ataca Iranul.

Guvernul american este ingrijorat din cauza ca Israelul pregateste o actiune militara impotriva Iranului si a creat un plan de urgenta pentru salvarea institutiilor sale din regiune.

Potrivit informatiilor, presedintele american Barack Obama, secretarul Apararii Leon Panetta si alti oficiali de rang inalt le-au transmis deja israelienilor o serie de mesaje, avertizandu-i asupra consecintelor unui asemenea atac.

Barack Obama l-a sunat joi pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, iar generalul Martin Dempsey, care detine cel mai inalt grad american, se va intalni si va dicuta pe aceasta tema cu oficiali militari israelieni la Tel Aviv, saptamana viitoare, scrie MEDIAFAX.

Cotidianul apreciaza ca armata americana se pregateste de numeroase posibilitati de represalii la un raid militar israelian, inclusiv un eventual atac militar asupra Ambasadei Statelor Unite din Bagdad din partea militiilor proiraniene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.