Afla ce loc ocupa Romania in topul detinutilor straini din inchisorile finlandeze.

Un raport al "Criminal Sanctions Agency" ii situeaza pe romani pe locul doi, intr-un clasament al grupurilor de straini din inchisorile finlandeze, depasind astfel Rusia care se afla pe locul trei si ramanand in urma Estoniei care este pe prima pozitie.

Cercetator Marja-Liisa Muiluvuori a declarat ca se confrunta cu o crestere constanta, de 2% numai in ultimul an, a numarului strainilor din penitenciarele finlandeze, acesta ajungand in luna decembrie a anului trecut la 14%, potrivit yle.fi.

Din cei 3260 de persoane incarcerate, 470 sunt straini, raportul concluzionand ca din 7 detinuti, unul este nascut in strainatate.

Finlanda este a doua tara europeana, cu cel mai mic numar de detinuti pe cap de locuitori, avand aproximativ 60 de condamnati la 100.000 de locuitori finlandezi. Islanda are in jur de 40 de detinuti la 100.000 de locuitori, in timp ce numarul reprezentativ pentru Rusia este 621. Statele Unite se afla in frunte, cu 743 de condamnati la 100.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.