Mai multe statiuni turistice de schi din Europa sunt izolate din cauza ninsorilor abundente care au facut impracticabile drumurile, caile ferate si aeroporturile.

In Alpi, peste 1.000 de turisti britanici au fost izolati in orasul austriac Ischgl dupa ce un strat de trei metri de zapada s-a depus in doar 48 de ore. Acestora li se adauga cei din statiunile Galtur, St Anton si Arlberg.

In vestul Austriei si sudul Elvetiei ninsorile sunt "o data la zece ani"

Vanturile alpine si cantitatile impresionante de zapada cazuta au atras atentia Comisiei pentru Avalanse, aceasta monitorizand situatia.
Aproximativ 76.000 de gospodarii, hoteluri, pensiuni si case de vacanta din Alpi s-au confruntat cu intreruperi de curent electric cauzate de viscol si avalanse, conform MEDIAFAX.

"Aceasta iarna a trecut de la 0 la 100", a declarat directorul unei statiuni montane, referindu-se la faptul ca in urma cu cateva saptamani vremea era calduroasa pentru aceasta perioada a anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.