Omul de afaceri sirian Omar Hayssam este oficial liber. Condamnarea de patru ani pe care a primit-o de la autoritatile siriene a expirat luni.

Omar Hayssam a fost pus oficial liber, din 9 ianuarie 2012, de catre autoritatile siriene, care au informat ca pedeapsa data acestuia in 2008, de patru ani de inchisoare pentru infractiuni la legea sigurantei statului, a fost executata.

In urma interesul manifestat de mass-media cu privire la omul de afaceri Omar Hayssam, Ministerul roman al Justitiei a precizat printr-un comunicat dat publicitatii ca institutia nu a fost informata si nu detine documente cu privire la o eventuala punere in libertate a acestuia.

Avocatul care l-a aparat pe Omar Hayssam, Ion Cazacu, a declarat ca exista un document oficial de la Procuratura generala a Siriei, transmis tatalui sirianului, in care se arata ca exista o deciziei de executare a patru ani de inchisoare, incepand cu 9 ianuarie 2008. Potrivit avocatului, prin deductie, in 9 ianuarie 2012 pedeapsa a fost considerata executata.

Avocatul a mentionat ca nu are cunostinta daca in Siria pe numele lui Omar Hayssam exista si alte decizii de condamnare sau de executare a unor pedepse.

Ion Cazacu a spus ca nu stie unde este in prezent Omar Hayssam, informeaza MEDIAFAX.

"Nu stiu unde este Omar Hayssam, nu m-a informat familia lui nimic", a spus avocatul Cazacu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.