In timp ce o editura americana se pregateste sa lanseze pe piata o culegere a tuturor mesajelor lansate, de-a lungul ultimilor ani, de temutul Osama ben Laden, la Roma, ziarul "Corriere della Sera" anunta ieri ca miscarea terorista Al-Qaeda va ataca Italia pe perioada sarbatorilor de Craciun. Iar presa de peste Ocean nota, la randul ei, ca informatiile despre legatura dintre reteaua lui ben Laden si fostul lider irakian, Saddam Hussein, au fost date "falsificate". Cu alte cuvinte, s-a pornit de la o minciuna si s-a ajuns la un adevarat calvar in intreaga lume!

Potrivit "Corriere della Sera", unul dintre principalii lideri Al-Qaeda, Sayaf al-Adel, a difuzat pe Internet un comunicat potrivit caruia Italia va fi atacata in timpul sarbatorilor de iarna. Al-Adel a promis, de asemenea, ca dupa savarsirea atententatelor va fi transmis un nou mesaj din partea lui ben Laden. Cu alte cuvinte, teroristul numarul unu al lumii, cel mai cautat om de pe planeta, este inca activ si detine controlul asupra situatiei.

Mass-media occidentale au speculat indelungata tacere a lui ben Laden, unii avansand chiar ipoteza unui deces. Un lucru este insa cert: indiferent de ce face ben Laden, Al-Qaeda si tot ce are legatura cu aceasta organizatie nu au murit. Dimpotriva, au de gand sa terorizeze si pe mai departe omenirea si pe liderii ei politici.

Pe acest fundal, aparitia, peste hotare, a cartii despre ben Laden apare ca un gest bizar dar si util in acelasi timp. Lucrarea de 224 de pagini aduna toate mesajele transmise de numarul unu al al-Qaeda din 1994 pana in 2004, precum si interviurile acordate de acesta ziaristilor occidentali si arabi. "Textele constituie un material excelent pentru a intelege esenta programului acestei organizatii", se precizeaza in prefata volumului intitulat "Mesaje catre lume" si care costa 17 dolari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.