Presedintele venezuelan a acuzat Washingtonul ca a inventat un presupus complot pe care l-ar fi organizat Iranul in vederea comiterii unor atentate in SUA.

Washingtonul a "inventat ca Iranul, impreuna cu Venezuela, Cuba si Nicaragua au pregatit atacuri impotriva Statelor Unite", a declarat Chavez, in cadrul alocutiunii sale duminicale difuzate la radio si intitulata Alo Presidente. "Este vorba despre o amenintare la adresa noastra", a declarat el in aceasta emisiune reluata dupa trei luni de intrerupere din cauza problemelor sale de sanatate, cauzate de cancer.

Chavez nu a comentat insa decizia Statelor Unite de a o declara persona non grata pe consulul venezuelan la Miami Livia Acosta Noguera si de a o expulza din tara. Ea a fost informata in legatura cu aceast decizie vineri si are termen pana marti pentru a parasi tara, potrivit MEDIAFAX.

Chavez a apreciat, de asemnea, ca declaratiile Washingtonului, care le-a cerut vineri tarilor din America Latina sa nu isi "consolideze relatiile" cu Iranului nu pot decat sa provoace "rasul".

El a subliniat ca presedintele Ahmadinejad, cu care se va intalni luni, va fi primit cu toate onorurile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.