Guvernul norvegian a primit un apel telefonic de amenintare, prezentand similitudini suspecte cu atacurile din 22 iulie, dar politia nu a fost alertata.

Potrivit NRK, un barbat care avea acelasi limbaj ca Anders Behring Breivik a criticat Guvernul norvegian, a declarat ca va impusca membrii Tineretului laburist si a mentionat existenta unui "manifest" in cadrul unui apel telefonic adresat Guvernului in martie 2011.

Din cauza naturii "neobisnuite" si "perturbatoare" a afirmatiilor, centralista a consemnat apelul intr-o nota scrisa dar aceasta nu a fost niciodata transmisa politiei, a declarat Centrul de servicii al Guvernului (DSS), informeaza MEDIAFAX.

"Apelul nu a fost considerat o amenintare concreta, ci mai degraba o conversatie incoerenta", a declarat un oficial din cadrul DSS, Margot Vaagdal, fara a confirma continului acestei convorbiri.

Pe 22 iulie Anders Behring Breivik a ucis 77 de persoane

Potrivit NRK, in nota sa scrisa, centralista a mentionat natura amenintarilor, numele interlocutorului, numarul lui de telefon si data apelului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.