O coloana de cenusa s-a ridicat joi dimineata deasupra vulcanului Etna din Sicilia.

O dara de lava a fost observata, de asemenea, pe varful vulcanului, la nivelul craterului de sud-est, si se indreapta catre regiunea desertica Valle del Bove, scrie MEDIAFAX.

Pe aeroportul din Catania s-a reunit o unitate de criza pentru a urmari situatia si a se decide ce masuri sa ia. Aceasta a hotarat sa nu inchida aeroportul, dar a limitat traficul aerian pana la ora 13.00 GMT (15.00 ora Romaniei), din cauza vizibilitatii reduse de norul de cenusa.

Coloana de cenusa, care ajunge pana la 5.000 de metri altitudine, se indreapta inspre sud-vest. Institutul de geofizica si vulcanologie nu a inregistrat totusi cutremure.

Anul trecut au fost inregistrate 18 eruptii ale acestui vulcan, cu explozii, scurgeri de lava si emisii de cenusa, dar potrivit institutului de geofizica din Catania, care supravegheaza vulcanul 365 de zile pe an, aceasta intensificare a activitatii, care a durat doar cateva ore, a fost deosebit de critica de aceasta data.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.