Descopera topul celor mai bine platiti politicieni de pe batranul continent.

Sondajul efectuat la nivelul Europei de o comisie parlamentara va creste, cel mai probabil, presiunea asupra parlamentarilor de la Roma de a accepta reduceri substantiale de salarii.

- Parlamentarii italieni sunt cel mai bine platiti din Europa. Salariul mediu brut al parlamentarilor italieni, incluzand cheltuielile, este mai mare de 16.000 de euro, iar pentru unii poate trece de 18.000 de euro.

- Parlamentarii francezi, cu o remuneratie lunara bruta de circa 14.000 de euro, se afla pe pozitia a doua in topul celor mai bine platiti alesi din statele zonei euro, potrivit capital.

- Alesii germani castiga in jurul a 12.600 de euro.

- Parlamentarii spanioli obtin 4.650 de euro, excluzand cheltuielile cu secretarii, conform studiului publicat de cotidianul britanic theindependent.co.uk

- Grecii castiga aproape 8.600 de euro, in timp ce britanicii au un salariu de aproximativ 6.500 de euro.

Italienilor li se cere sa stranga cureaua in contextul introducerii de catre guvernul tehnocrat a unor masuri de austeritate menite sa reduca datoria uriasa a tarii.

"Stim ca avem nevoie de un buget pentru situatii de urgenta si ca trebuie sa facem sacrificii. Insa am sperat ca cei de la putere vor oferi un exemplu. Nu au existat semnale in acest sens", a declarat Giorgio Saccoia, purtator de cuvant al sindicatului din sectorul public CGI, conform evz.

Parlamentarii au inceput sa protesteze la aparitia acestor informatii despre reducerea beneficiile lor.

Guvernul a stabilit ca micsorarea salariilor tine de competenta parlamentului, dar pana acum nu au aparut inca propuneri concrete de materializare a acestor solutii drastice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.