Mitt Romney, considerat unul dintre candidatii moderati si cu cele mai mari sanse de a-l invinge pe Barack Obama la 6 noiembrie, a obtinut 30.015 voturi fata de 30.007 inregistrate de adversarul sau ultraconservator, potrivit rezultatelor definitive anuntate miercuri dimineata, in urma unei lungi nopti electorale.

Castigatorul scrutinului si cel clasat pe locul al doilea au intrunit fiecare cate 25 la suta din voturi.

Ron Paul a terminat pe locul al treilea, cu 21% din voturi

Ron Paul, in varsta de 76 de ani, decanul de varsta al cursei, ar putea sa continue sa perturbe jocul, in New Hampshire, apoi in South Carolina la 21 ianuarie. "Am reusit sa reintroducem unele idei republicane de care aveam nevoie de multa vreme. Este convingerea ca libertatea este o idee populara", a triumfat Ron Paul in cadrul unui discurs sustinut in fata militantilor sai.

Paul se remarca prin pozitiile sale atipice cum ar fi scoaterea de sub incidenta penala a consumului de droguri, ceea ce atrage numerosi tineri.

Newt Gingrich a obtinut 13%

Gingrich, care a fost tinta unor atacuri dure din partea taberei lui Romney, a salutat "curajul si optimismul" lui Santorum intr-un discurs considerat de presa americana amar si agresiv fata de Mitt Romney.

Texanul Rick Perry (10%) si pe Michele Bachmann (5%) au ramas pe ultimele pozitii

O alta surpriza a serii a fost Rick Perry, guvernatorul Texasului, care a anuntat ca isi va reexamina candidatura din cauza rezultatului dezamagitor de 10 procente. "Am decis sa ma intorc in Texas, sa evaluez rezultatele acestui caucus, sa hotarasc daca mai exista loc pentru mine in aceste alegeri", a declarat el. Perry ar putea abandona cursa.

Aceste rezultate le permit lui Romney si Santorum sa beneficieze de o dinamica in campanie inaintea urmatoarelor alegeri, prevazute sa se desfasoare marti in New Hampshire (nord-est), scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.