Locuitorii din Iowa s-au reunit in cadrul adunarilor electorale denumite "caucus", dand startul procesului de selectie a candidatului republican care il va infrunta pe Barack Obama.

Cel putin 100.000 de alegatori republicani repartizati in 1.774 de circumscriptii in acest stat agricol din centrul tarii sunt asteptati sa participe la adunari.

In West Des Moines, in suburbia Des Moines, capitala statului Iowa, presedintele adunarii a luat cuvantul in fata a peste 200 de persoane pentru a descrie desfasurarea programului. Alegatorii au depus juramant in fata steagului american, iar apoi presedintele adunarii a dat cuvantul reprezentantilor candidatilor, scrie MEDIAFAX.

Sase candidati principali se confrunta in Iowa, cei trei favoriti fiind, conform sondajelor, Mitt Romney, Ron Paul si Rick Santorum.

Barack Obama se arata increzator in sansele sale de a fi ales presedinte SUA pentru a doua oara

"Intr-un fel, chiar sunt mai optimist acum decat am fost cand am candidat pentru prima data", a declarat Obama, candidat la un al doilea mandat la conducerea Statelor Unite, in cadrul conversatiei transmise de la Washington prin conexiune video.

"In 2012, va fi vorba de a le reaminti americanilor cat de departe am ajuns", a adaugat Obama. Candidatii republicani la Casa Alba il acuza ca a esuat, mai ales in plan economic.

El a enumerat promisiunile pronuntate in seara victoriei sale de acum patru ani din Iowa care au fost implinite dupa parerea sa, precum incheierea razboiului din Irak, adoptarea unei reforme a asigurarilor de sanatate si reducerea dependentei Statelor Unite de importul de hidrocarburi.

Obama a afirmat ca "am facut destul si mai avem multe alte lucruri de facut"

"Acesta este motivul pentru care mai avem nevoie de patru ani", a declarat presedintele a carui nominalizare drept candidat la presedintie nu este contestata de niciun alt democrat, procedura nominalizarii incepand in septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.