Rusia sustine ca Iranul nu dispune de tehnologia necesara pentru a fabrica rachete cu raza de actiune lunga sau medie.
Iranul nu are rachete cu raza lunga sau medie de actiune si "nu este aproape de a le avea", a subliniat marti Ministerul rus al Apararii, intr-o prima reactie a Moscovei la testul cu rachete efectuat luni de Teheran,

"Iranul nu are tehnologie pentru a fabrica rachete cu raza medie de actiune sau rachete intercontinentale cu raza lunga de actiune si nu este aproape de a le avea", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului potrivit MEDIAFAX.

Rusia este un aliat al Iranului, caruia i-a furnizat prima sa centrala nucleara si combustibil

Rusia nu a acuzat niciodata public Teheranul ca vrea sa se doteze cu arma atomica si a sustinut intotdeauna ca problema trebuie rezolvata prin negocieri si nu prin sanctiuni.

Iranul a testat luni trei rachete de croaziera - prezentate ca fiind doua cu raza medie de actiune si una cu raza scurta - in ultima zi a manevrelor navale din jurul stramtorii Hurmuz, punct de trecere strategic pentru traficul maritim petrolier pe care Teheranul afirma ca are capacitatea de a-l inchide.

Aceste exercitii au loc intr-un moment in care Statele Unite si tarile europene ameninta sa adopte sanctiuni impotriva exporturilor petroliere ale Iranului pentru a-l determina sa cedeze in privinta programului sau nuclear.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.