Polonia a reusit sa promoveze 54 de acte legislative si a organizat 400 de evenimente culturale in zece capitale in timpul presedintiei sale europene.

Ministrul polonez pentru Afaceri Europene, Mikolaj Dowgielewicz, sustine ca statele membre considera presedintia poloneza a UE "un succes", in timp ce 68 la suta dintre polonezi o vad intr-o lumina pozitiva, potrivit unui sondaj de opinie.

Karel Lannoo de la Centrul European pentru Studii Politice din Bruxelles a declarat pentru Radio Polonia ca el considera ca incheierea negocierilor privind pachetul de reforme economice si apelul la unitate sunt un succes diplomatic aparte pentru presedintia UE, scrie MEDIAFAX.

Eforturile Poloniei in sfera culturala au fost coordonate de Institutul Adam Mickiewicz in colaborare cu institutele culturale poloneze si ambasadele din lumea inteaga.

Polonia va preda presedintia semestriala a Uniunii Europene Danemarcei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.