Procurorul Natiunilor Unite, Detlev Mehlis, care ancheteaza asasinarea fostului premier libanez, Rafic Hariri, a solicitat dreptul de a interoga sase responsabili ai serviciilor siriene de informatii, punand, astfel, in pericol intreg esafodajul regimului de la Damasc, scria ieri presa de la Beirut. Potrivit ziarului "Al Hayat", Mehlis a adresat in acest sens o nota guvernului sirian, printre cei vizati figurand nume sonore, precum Assef Chaoukat, cumnatul presedintelui Bashar Assad, precum si generalul Bahdjat Souleiman, fost sef al contraspionajului. Cotidianul citat preciza, printre altele ca judecatorul german doreste, de asemenea, ca discutiile sa aiba loc in Liban, nu in Siria.

Mehlis, care incearca sa-i identifice pe asasinii lui Hariri, a declarat ca oficialii sirieni intervievati saptamana trecuta au dat doar raspunsuri pregatite la intrebarile care le-au fost puse. Pe acest fundal, procurorul ONU, in opinia caruia de moartea lui Hariri se fac vinovate serviciile speciale siriene si libaneze, a acuzat Damascul de cooperare insuficienta cu anchetatorii onusieni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.