Literele imense care formeaza cuvantul "HOLLYWOOD", ce ilumineaza de 82 de ani cartierul cinematografiei din Los Angeles, vor fi restaurate pentru prima oara in ultimii zece ani, au anuntat responsabilii care se ocupa de monument, citati de Mediafax. Literele, de 13,7 metri inaltime si 11 metri latime vor fi curatate si apoi revopsite incepand de luni, de catre doua companii din San Diego, care vor folosi nu mai putin de 1136 de litri de vopsea speciala.

Aceasta operatie a avut loc ultima data in anul 1995. Cuvantul "Hollywood" a fost "scris" la 500 de metri deasupra orasului Los Angeles in anul 1923. La acea vreme a reprezentat doar un panou publicitar pentru un proiect imobiliar, "Hollywoodland". Dupa razboi, ultimele patru litere au fost scoase, dar monumentul, care nu fusese niciodata intretinut, era intr-o stare de deteriorare avansata la momentul clasarii sale de catre municipalitate, in anul 1973.

Staruri din lumea spectacolului, printre care Alice Cooper sau Gene Autry, au finantat reconstructia sa in anul 1978, dupa o licitatie organizata de fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner. Pentru a fi evitate actele de vandalism, in zona sunt amplasate camere de luat vederi digitale, cu detectori de miscare, de caldura si de zgomot.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.