Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a castigat dreptul de a lupta impotriva extradarii sale din Suedia in fata Curtii Supreme a Marii Britanii. Ce are de gand sa faca?

Julian Assange a pierdut luna trecuta in fata Inaltei Curtii lupta pentru aceasta cauza, deoarece este anchetat pentru agresiune sexuala, tocmai de aceea Curtea sustine ca acest caz este "de o importanta publica generala", relateaza BBC News.

Astfel, acum, Julian Assange poate sa se adreseze Curtii Supreme sa ii analizeze cazul. Momentan, acesta inca nu detine dreptul automat de a se prezenta in fata celei mai inalte curti din Marea Britanie.


Justitia britanica a confirmat saptamana trecuta decizia privind extradarea in Suedia a fondatorului WikiLeaks, dupa 11 luni de proceduri juridice, insa hotararea poate fi contestata la Curtea Suprema.

Assange a decis sa atace hotararea din doua unghiuri. El sustine ca instanta ar trebui sa ia in considerare faptul ca extradarea poate fi ilegala, intrucat a cererea de extradare a fost facuta de un "procuror partizan al executivului" si ca ar trebui sa-si puna intrebarea daca el poate fi numit "acuzat", desi nu a fost luata nicio decizie care sa-l condamne.

Fondatorul WikiLeaks a infuriat guvernul SUA dupa ce a facut publice o serie de documente calsificate.

Toate detaliile despre scandalul WikiLeaks le gasesti in Dosarul 9AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.