Uniunea Europeana ar trebui sa lanseze o campanie de comunicare pentru a-si convinge cetatenii ca Romania si Bulgaria trebuie sa adere la blocul comunitar, a afirmat joi, la Sofia, presedintele Parlamentului European, Josep Borrell, informeaza Associated Press preluata de Rompres. "Ar trebui sa explicam cetatenilor nostri ca aderarea (Romaniei si Bulgariei) nu este un gest de generozitate", a subliniat Borrell. "Unificarea noastra nu va fi completa pana cand Bulgaria si Romania nu adera la UE", a afirmat Borrell, precizand ca atitudinile negative in unele tari membre ale UE fata de orice viitoare extindere a blocului provin din "perceptii false".

"Oamenii nu stiu ca declinul demografic este o problema si pentru Bulgaria, ... ca in curand va trebui sa importati forta de munca", a exemplificat presedintele PE, referindu-se la ingrijorarile din unele tari membre ale UE fata de un posibil influx de forta de munca ieftina dupa aderarea Bulgariei si a Romaniei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.