Rusia a livrat Siriei un sistem mobil de Paza de Coasta cuprinzand rachete de croaziera impotriva navelor.

"Siriei i-au fost livrate rachete supersonice impotriva navelor (de tip) Iahont, in cadrul sistemului mobil de Paza de Coasta (de tip) Bastion", a declarat aceasta sursa, refuzand sa precizeze volumul si data acestei livrari, conform MEDIAFAX.

Alta sursa afirma ca Damascul asteapta sa primeasca cel putin doua sisteme de tip Bastion, compuse fiecare dintr-un numar maxim de 36 de rachete de croaziera de tip Iahont.
Acest contract este estimat la valoarea de aproximativ 300 de milioane de dolari.

Ministrul rus al Apararii Anatoli Serdiukov a anuntat in februarie ca Moscova intentioneaza sa isi onoreze contractul de livrare de rachete de croaziera cu Siria, aflat pe atunci in faza de realizare, in pofida opozitiei Israelului, ingrijorat ca aceste arme pot ajunge la miscarea libaneza Hezbollah.

Aliata a Siriei din perioada sovietica, Rusia a reafirmat in mai multe randuri, in ultimele luni, ca intentioneaza sa continue livrarile de armament catre aceasta tara, in pofida apelurilor, mai ales din partea secretarului de Stat american Hillary Clinton, de a se alatura "partii bune a istoriei".

Tarile occidentale cer plecarea presedintelui Bashar al-Assad de la putere din cauza reprimarii protestelor, soldata, potrivit ONU, cu aproximativ 4.000 de morti de la 15 martie si pana in prezent.

Insa Rusia refuza cu fermitate sa se alature occidentalilor in condamnarea reprimarii revoltei din aceasta tara, opunandu-se oricaror sanctiuni sau presiuni asupra regimului de la Damasc.

Incepand din decembrie, Moscova va trimite in Siria doua nave de razboi, si anume portavionul Amiral Kuznetov si nava de razboi Amiral Sceabanenko, a anuntat marti o sursa militara rusa, precizand ca aceasta escala, "prevazuta de mult timp, nu are nicio legatura cu evenimentele din Siria".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.