O carte, in care Dominique Strauss-Kahn se declara libertin, relanseaza teoria complotului.

Fostul director al Fondului Monetar International Dominique Strauss-Kahn isi recunoaste gustul pentru "libertinaj" intr-o carte a biografului francez Michel Taubmann, care o acuza pe camerista Nafissatou Diallo ca a participat la un complot in cazul de la hotelul Sofitel din New York.
Strauss-Kahn isi exprima regretul fata de o "relatie consimtita dar stupida cu Nafissatou Diallo". "In acea zi, am deschis poarta tuturor celorlalte cazuri", recunoaste el intr-o carte intitulata "Affaires DSK, le contre-enquete" ("Cazuri DSK, contraancheta"), publicata de Editions du Moment, care urmeaza sa apara in Franta pe 8 decembrie si care se gaseste, incepand de joi, in anumite librarii, potrivit MEDIAFAX.


Procedurile penale angajate contra fostului director al Fondului Monetar International (FMI) au fost abandonate in august, dar cazul a stopat brutal ambitiile politice ale acestui fost ministru socialist si a antrenat o serie de dezvaluiri despre viata sa privata.

Numele lui a fost citat recent intr-un caz de prostitutie de lux la hotelul Carlton din Lille (nord). In legatura cu acest dosar, Strauss-Kahn considera "insuportabil" ca numele sau sa fie asociat, in presa, "cu prostitutia".

"Am participat la seri libertine, este adevarat. Dar, de obicei, participantele la aceste seri nu sunt prostituate", spune el, dand asigurari ca a "hotarat sa o rupa cu toate acestea".

  • Taubmann o prezinta pe camerista ca pe suspectul numarul unu al unui complot.

"Dominique Strauss-Kahn a fost atras intr-o capcana. Acest barbat nu a violat pe nimeni nici la New York, nici la Paris si nici oriunde altundeva", a declarat Taubmann miercuri, pentru postul de televiziune Canal+. In opinia sa, "este vorba despre un caz politic, nu este un caz de moravuri".
Citeste si:
Israel: Cei doi teroriști palestinieni suspecți în atentatul din...
Israel: Cei doi teroriști...

"Scena povestita de Nafissatou Diallo este neverosimila, ea nu a avut loc", afirma biograful, revenind asupra scenei din hotelul Sofitel, in Manhattan. Taubmann descrie o scena in care Strauss-Khan "iese din baie in tinuta lui Adam". Diallo ii arunca "o privire sugestiva". Strauss-Khan, in opinia sa, "a vazut o propunere".

Relatie consimtita si "neplatita", potrivit lui Strauss-Khan, citat de autor, care conchide ca mobilul prezentei "anormale" a cameristei este in alta parte. Si de ce nu in furtul unuia dintre cele sapte telefoane mobile ale lui Strauss-Khan, cel de la FMI, continand informatii economice importante.

Telefonul "mobil a disparut, cel mai probabil, in apartamentul 2806 al (hotelului) Sofitel", scrie autorul, oferind un detaliu al apelurilor telefonice. Ultimul a fost efectuat catre fiica lui Strauss-Khan, dupa "relatia sa" cu camerista.

Citeste si:
Ruxi a dat cărțile pe față. Adevărul despre relația cu Cristi...
Ruxi a dat cărțile pe față....

Potrivit lui Taubmann, Diallo este, in acest moment, inca in camera. Cateva minute mai tarziu, Strauss-Khan "nu se mai afla, probabil, in posesia telefonului sau mobil de la FMI". Or, in opinia biografului, "doua persoane sunt in masura sa il fi furat, si anume Nafissatou Diallo si un necunoscut, posibil un inginer insarcinat cu supravegherea video", sosit inaintea politiei.

Autorul retine, la acel moment, "doua lucruri sigure, si anume disparitia telefonului si falsa acuzatie de tentativa de viol".

El mentioneaza un episod niciodata raportat pana acum. Iesind din camera cu scopul de a parasi hotelul, Strauss-Khan se intalneste cu Diallo pe culoar, la etaj. "Hello, ii spune el, salutand-o cu un gest al mainii. Ea nu-i raspunde", scrie naratorul, potrivit caruia camerista, asa cum o demonstreaza imaginile video pe care le-a vazut, are ulterior un comportament "relaxat".

Citeste si:
Prostituatele dintr-un oraș din Brazilia cer să fie vaccinate cu...
Prostituatele dintr-un oraș...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.