Pentru a pune presiuni asupra NATO din cauza scutului antiracheta, Rusia a lansat o statie radar care poate depista scutul american antiracheta din Romania, cat si eventuale atacuri.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a fost prezent la ceremonia de lansare a sistemului radar in Kaliningrad, menit sa monitorizeze si sa depisteze lansarile rachetelor din America de Nord sau scutul antiracheta din Europa, informeaza euronews.net.

Conform lui Medvedev, acest radar este un raspuns la amplasarea scutului antiracheta american in Europa, despre care Rusia crede ca ii pune siguranta in pericol.

"Cand ei ne spun ca scutul antiracheta nu este impotriva noastra, imi place sa marturisesc: dragi prieteni, nici statia radar nu este impotriva voastra", a comentat presedintele rus.

SUA vrea ca scutul antiracheta din Europa sa fie pus la punct in 2020, sustinand ca el este o masura de precautie impotriva Iranului. Insa Moscova nu este de aceeasi parere, ea avertizand in nenumarate randuri ca va lua masuri pentru propria sa securitate impotriva SUA si a aliatilor.

Citeste si:

ANALIZA: Despre "razboaiele personale" ale SUA si scutul antiracheta romanesc

Se va razbuna Rusia pentru scutul antiracheta?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.