Dupa ce zeci de protestatari iranieni au devastat marti sediul Ambasadei Marii Britanii la Teheran, aceasta a fost inchisa si personalul ei a plecat in Emiratele Arabe Unite.

Ambasada Marii Britanii din Iran a fost inchisa, anunta ministrul britanic de Externe, Wiliam Hague, precizand ca si misiunea diplomatica iraniana din Londra va fi inchisa in 48 de ore, informeaza AFP.

"Am inchis ambasada de la Teheran"
, a declarat Hague, apreciind ca incidentele produse marti la sediul misiunii diplomatice nu ar fi putut avea loc fara "consimtamantul, intr-o anumita masura", al regimului iranian, potrivit MEDIAFAX.

Nu se stie daca deciziile de inchidere a ambasadelor sunt definitive.

Premierul David Cameron a amenintat Iranul cu "masuri foarte dure" in urma atacului "total scandalos" comis marti la ambasada britanica din Teheran.

"Securitatea personalului diplomatic este principala noastra preocupare. Apoi examinam posibilitatea luarii unor masuri foarte dure ca reactie la comportamentul total scandalos si rusinos al iranienilor", avertiza primul-ministru britanic.

  • Incident de proportii la Ambasada Marii Britanii la Teheran

Zeci de protestatari iranieni furiosi au dat marti buzna in ambasada Marii Britanii la Teheran
, unde au spart geamuri, au ars steaguri si au devastat birouri. Fortele de securitate au actionat cu intarziere si i-au scos in cele din urma pe manifestanti din ambasada, relateaza realitatea.net.

Consiliul de Securitate al ONU au condamnat ferm cele intamplate in Iran, potrivit unei declaratii adoptate de urgenta cu votul tuturor membrilor Consiliului, inclusiv China si Rusia.


Protestatarii au manifestat impotriva sanctiunilor aplicate de Londra din cauza programului nuclear controversat al Iranului, scrie antena3.ro.

Marea Britanie a anuntat ca va evacua miercuri spre Emiratele Arabe Unite tot personalul ambasadei sale la Teheran, conform unor surse diplomatice occidentale, informeaza mediafax.ro.

Citeste si:
Zelenski acuză Iranul că minte în privinţa dronelor trimise Rusiei
Zelenski acuză Iranul că...

Un prim grup de diplomati se va imbarca in cursul diminetii la bordul unui avion cu destinatia Dubai, iar restul echipei va pleca pe parcursul zilei.

Revolutie in Iran?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.