Printesa Japoniei, Masako, cea care de peste un an de zile se retrasese din viata publica din cauza unei depresii, s-a reintors ieri la indatoririle oficiale, a transmis Reuters. Ea a reaparut impreuna cu fiica sa Aiko in brate, insotita de imparatul Akihito si de imparateasa Michiko, precum si de alti membri ai familiei imperiale nipone la balconul palatului imperial, in fata caruia s-au adunat mii de persoane.
Surse ale Casei Imperiale japoneze, citate de agentia de presa Kyodo, au indicat ca aproximativ 19.000 de persoane au vizitat Palatul Imperial din Tokyo, care si-a deschis portile pentru public in ziua de 2 ianuarie, cu ocazia noului an, si in 23 decembrie 2004, cand s-a aniversat ziua de nastere a imparatului Akihito. Incoronat ca imparat al Japoniei la 12 noiembrie 1990, acesta este cel de-al 125-lea ocupant al Tronului Crizantemei, cea mai veche monarhie din lume, care dateaza din timpul imparatului Jimmu (660-585 i.H).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.