Activistele miscarii feministe ucrainene FEMEN au efectuat o actiune impotriva politicilor misogine ale bisericii in Piata Sfantu Petru din Vatican.

O activista blonda inbracata simplu in bluji si o plasa transparenta in partea de sus a corpului a reusit sa treaca neobservata de garzi si a oferit un moment inedit pentru toti turistii si credinciosii aflati in piata Sfantu petru din Vatican, informeaza cotidianul ucrainean Kyivpost, in pagina sa electronica.

In timp ce Papa Benedict XVI se afla la balcon si tinea predica, aceasta a ramas pe jumatate dezbracata in semn de protest fata de "politicile misogine" promovate de Papa si Biserica catolica.

Ea a reusit sa arate un carton pe care scria ”Freedom for women (libertate pentru femei)", cu logo-ul ”FEMEN”.


In cele din urma agentii de securitate au reusit sa o prinda si sa o retina.

In acest fel, activistele au vrut sa-si exprime protestul impotriva “propagandei patriarhale papale prin care impune imaginea <<femeii medievale>>, care are o misiune sociala si culturala prestabilita”.

FEMEN numara 300 de militante la Kiev, miscarea feminista devenind in trei ani un fenomen nu doar in Ucraina, ci si in strainatate, potrivit evz.ro.

Mai multe fotografii despre protest poti vedea aici!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.