Raportul guvernamental american care acuza China si Rusia de spionaj economic, tehnologic si militar este "iresponsabil" si "neprofesionist", apreciaza Guvernul de la Beijing, citat de AFP.

"In lipsa anchetelor, a vorbi despre originea atacurilor cibernetice nu este un lucru profesionist si nici responsabil", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe.

"Atacurile informatice sunt transnationale si anonime", afirma Hong Lei, denuntand "prejudecatile" despre China in materie de spionaj cibernetic, conform MEDIAFAX.

"Speram ca membrii comunitatii internationale vor sti sa renunte la prejudicii si sa lupte alaturi de China pentru mentinerea securitatii informatice", adauga oficialul chinez.


Potrivit unui raport guvernamental american, China si Rusia ar practica spionajul comercial, tehnologic si militar.

"Chinezii sunt actorii cei mai activi si cei mai constanti in domeniul spionajului economic", se arata in raportul intitulat "Furtul secretelor economice in spatiul cibernetic de catre spioni straini".

China este acuzata frecvent de implicare in atacuri cibernetice, Beijingul respingand de fiecare data aceste acuzatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.