Cel putin 427 de persoane au murit in timpul inundatiilor care afecteaza Thailanda de trei luni, un bilant cu peste 40 de morti in plus fata de marti, au anuntat miercuri autoritatile, citate de AFP

Autoritatile anuntau marti 385 de victime. Bilantul oficial nu inregistreaza, pana in prezent, niciun deces la Bangkok, unde mai multe cartiere din nord si vest sunt inundate de o saptamana, iar nivelul apei ajunge si pana la un metru.

Deoarece centrul financiar si de afaceri al capitalei thailandeze, cu 12 milioane de locuitori, nu este inundat, tot mai multi locuitori de la periferia inundata acuza autoritatile ca i-au sacrificat pentru a salva centrul orasului, potrivit MEDIAFAX.

Intre premierul Yingluck Shinawatra si Primaria Bangkok a avut loc o disputa cu privire la cea mai buna modalitate de evacuare a enormei cantitati de apa acumulata in nord, in urma unui muson foarte bogat in precipitatii.


Shinawatra a cedat la cererea locuitorilor din nordul orasului si a deschis ecluzele pentru a reduce nivelul de apa din cartierele lor. Guvernatorul din Bangkok, Sukhumbhand Paribatra, a apreciat ca hotararea este periculoasa pentru anumite zone industriale.

De asemenea, seful statului a refuzat solicitarea opozitiei de a declara starea de urgenta, care ar acorda mai multa putere militarilor in fata protestelor locuitorilor.


Totodata, influentul conducator al armatei, Prayut Chan-o-Cha, a respins miercuri aceasta eventualitate. "Utilizarea legii speciale va provoca o confruntare intre populatie si soldati", a declarat el.

"Totul va fi rezolvat pana in decembrie. Problema actuala este cum sa fie apa evacuata rapid, in conditiile in care au fost distruse diguri si bariere in unele locuri. Daca oamenii nu lasa apa sa treaca, atunci va exista o problema, inundatiile vor dura, iar oamenii vor avea de suferit si mai mult", a adaugat el.

Inundatiile, cele mai importante din ultimele decenii, au afectat milioane de persoane, in principal in nordul si centrul tarii.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.