Zeci de mii de locuitori din New York au iesit in strada luni seara pentru a sarbatori Halloween, printr-o parada de proportii in Greenwich Village, la care au fost prezenti participanti costumati in vrajitoare sau schelete, dar a fost expusa si o efigie a lui Dominique Strauss-Kahn.

Miscarea Occupy Wall Street a propus costume de bancheri, care se revendicau, ironic, din cei "1 la suta" americani bogati si care au defilat alaturi de fantome, Alba-ca-Zapada, Mos Craciuni, stafii insangerate, statui ale Libertatii, zane, vampiri sau chiar doi new-york-ezi a caror deghizare copia podul Brooklyn.

Tema paradei din acest an a fost ochiul, cu referire la litografia lui Odilon Redon "Ochiul, ca un balon bizar, se indreapta catre infinit".

Luni seara, in oras au fost organizate mii de petreceri, iar la un balcon din Greenwich Village a fost expusa o efigie a lui Dominique Strauss-Kahn, alaturi de cea a lui Anthony Weiner, reprezentant al statului New York obligat sa demisioneze in iunie, dupa ce a publicat pe Twitter fotografii ale sale impreuna cu o tanara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.