Cauza mortii cofondatorului Apple Steve Jobs a fost confirmata oficial luni, in timp ce compania pregateste o ceremonie de omagiu pentru angajati, la sediul sau din Silicon Valley, in California, relateaza AFP.

Potrivit presei, autoritatile locale au confirmat luni ca Steve Jobs a murit miercuri in casa sa din Palo Alto (la sud de San Francisco), din cauza unei tumori canceroase la pancreas.

Nici o autopsie nu a fost realizata, iar cofondatorul Apple a fost inmormantat vineri intr-un cimitir din apropiere, potrivit documentelor publicate pe Internet, transmite MEDIAFAX.

Steve Jobs, decedat la varsta de 56 de ani, lupta impotriva cancerului de mai multi ani.

Mai multe surse au evocat luni organizarea unei ceremonii de omagiu pentru angajatii firmei Apple. Evenimentul privat este prevazut pentru 19 octombrie in amfiteatrul sediului companiei din Cupertino, in Silicon Valley (la sud de San Francisco).

"Pregatim in curand o celebrare a vietii extraordinare a lui Steve, pentru angajati", a declarat Tim Cook, directorul executiv al Apple, intr-un comunicat publicat in ziua mortii lui Steve Jobs.

Apple nu a precizat daca preconizeaza o ceremonie publica pentru cofondatorul sau, dar numeroase persoane au depus flori, lumanari si mesaje in fata casei acestuia, a sediului companiei si in magazine Apple din toata lumea.

Pe de alta parte, o miscare infiintata pe Internet cere o "Zi Steve Jobs" informala, care sa fie fixata pentru 14 octombrie.

Cine va mosteni averea de 7 mld. dolari a lui Steve Jobs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.