Fostul lider libian Muammar Gaddafi le-a cerut libienilor sa protesteze "cu milioanele" fata de noua putere libiana, Consiliul National de Tranzitie (CNT), intr-un mesaj sonor difuzat joi seara de postul de televiziune Arrai, cu sediul in Siria.

"Cer poporului libian, barbati si femei, sa iasa pentru a manifesta cu milioanele in piete si pe strazi in toate orasele", a declarat "Ghidul" intr-un mesaj sonor, in care abia se auzea, relateaza MEDIAFAX.

  • Lupta impotriva NATO

"Le spun sa nu le fie teama de nimeni, sunteti poporul, apartineti acestui pamant. Faceti-va auzita vocea impotriva colaboratorilor NATO", a continuat el, adresandu-se poporului si facand referire la liderii CNT.

"Unii vorbesc CNT ca reprezentantului legitim al poporului libian, dar de unde vine aceasta legitimitate, din alegerea de catre poporul libian? Se intereseaza ei de poporul libian?", a intrebat el, potrivit AFP.


Muammar Gaddafi se ascunde de la preluarea controlului, la 23 august, asupra cartierului sau general din Tripoli, Bab al-Aziziya.

Ultimul sau mesaj sonor dateaza din 20 septembrie, cand a calificat drept "mascarada" evenimentele in curs din Libia si le-a cerut libienilor sa "nu creada" ca s-a produs o schimbare de regim.

Postul de televiziune arab Arrai este ultimul care mai primeste mesaje de la Muammar Gaddafi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.