Avocatul magnatului rus Roman Abramovici a declarat in cursul procesului intentat de Boris Berezovski ca Rusia arata ca in Evul Mediu la jumatatea anilor 1990.

Actiunea judiciara intentata la Londra pare sa devina interesanta, in conditiile in care cei doi oameni de afaceri rusi s-au amenintat unul pe celalalt ca vor face dezvaluiri despre activitatile grupurilor interlope ruse in anii 1990, noteaza Independent, citat de MEDIAFAX.

Avocatul lui Abramovici, Jonathan Sumption, a declarat ca situatia din Rusia dupa caderea comunismului era asemanatoare cu cea din "secolul al XV-lea".

Avocatul i-a spus judecatorului Gloster: "Cineva poate intelege cu greu conditiile din Rusia. Dar dumneavoastra probabil ca ati citit Shakespeare".

"Nu exista nicio lege. Politia era corupta. Instantele erau in cel mai bun caz imprevizibile, fiind manipulate deschis de grupuri politice si economice. Nimeni nu putea face afaceri fara legaturi cu puterea politica. Daca nu aveai tu insuti puterea politica, trebuia sa ai un nas in politica", a spus avocatul.

Miliardarul rus Boris Berezovski l-a actionat in judecata, la Londra, pe conationalul sau Roman Abramovici, pe care il acuza de amenintari si acte de intimidare.

Berezovski, un critic al Kremlinului care traieste la Londra, il acuza pe Abramovici ca l-a amenintat si intimidat pentru a-l forta sa vanda actiunile pe care le detinea la compania petroliera Sibneft si la Rusal, un producator de aluminiu.

Berezovski sustine ca decizia de a vinde actiunile Sibneft a fost influentata de temerile ca, daca ar fi refuzat, Abramovici ar fi beneficiat de interventia lui Vladimir Putin, care era presedinte la acea vreme, iar compania risca sa fie nationalizata.
Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea, respinge acuzatiile, subliniind ca nu a existat niciun aranjament pentru impartirea profitului. Berezovski, care era un apropiat al fostului presedinte rus Boris Eltin, a fugit in Marea Britanie in 2001, dupa ce incepuse sa critice regimul Vladimir Putin.

Citeste si:
Roman Abramovici a vândut clubul de fotbal Chelsea FC. Câți bani a...
Roman Abramovici a vândut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.