Presedintele american, Barack Obama, si-a acuzat marti adversarii republicani ca apara deducerile fiscale acordate celor mai bogati.

Adresandu-se sustinatorilor sai in apropiere de Dallas, Obama l-a criticat direct pe liderul majoritatii republicane din Camera Reprezentantilor, Eric Cantor, care a calificat drept "mort" planul pentru locuri de munca anuntat presedinte, noteaza MEDIAFAX.

"El nu vrea nici macar sa-l supuna la vot", a precizat Obama. "Mi-ar placea sa vina Cantor aici, la Dallas, pentru a spune care sunt aspectele acestui plan pentru locuri de munca in care nu crede", a adaugat el.

"El nu crede in reconstructia podurilor si drumurilor? El nu crede in reduceri de impozite pentru micile intreprinderi sau in eforturile in favoarea fostilor combatanti?", s-a intrebat presedintele. "Veniti si explicati-le micilor intreprinzatori si muncitorilor din aceasta regiune de ce preferati sa aparati deducerile fiscale ale milionarilor in locul reducerilor de impozite pentru clasa mijlocie?", a adaugat acesta.

Obama a cerut luni Congresului sa voteze planul sau de locuri de munca in valoare de 447 de miliarde de dolari pana la sfarsitul lunii. Cantor s-a declarat dispus sa accepte unele prevederi, dar nu si pe cele privind cresterea fiscalitatii pentru cei bogati.

Presedintele american nu este sigur de reusita nici in Senat, care este dominat de democrati. Liderul minoritatii republicane, Mitch McConnell, a propus insa un vot rapid asupra textului pentru a esua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.