Functionarii din regiunea valona (sudul Belgiei) trebuie semnalati de fiecare data cand ies la fumat, iar pauzele le sunt scazute din timpul de lucru, a reamintit conducerea, declansand o revolta in randul sindicatelor, care vad in aceste masuri o "vanatoare de fumatori", relateaza AFP.

"Regula este ca atunci cand cineva iese sau intra in cladire sa fie trecut in pontaj", a explicat luni pentru AFP purtatorul de cuvant al administratiei regionale valone, Hugo Poliart, confirmand o informatie publicata luni de cotidianul Le Soir.

Regula pontajului este valabila pentru cei aproximativ 10.000 de functionari ai administratiei regionale care se ocupa in special de transporturi, mediu sau de caile navigabile, a explicat el, subliniind ca aceasta nu vizeaza in mod specific fumatorii, ci si, de exemplu, o "persoana care merge sa cumpere un mar".

Nu este vorba despre o noua dispozitie, ci, in urma unei cereri de clarificare a unui sef de serviciu dintr-una dintre cele aproximativ 400 de sectii administrative, conducerea a amintit in aceasta vara existenta unei circulare care dateaza din 2009 si precizeaza ca toate iesirile trebuie inregistrate, iar pauzele trebuie scazute din programul de munca, a precizat Poliart, transmite MEDIAFAX.

Potrivit oficialilor sindicali citati de Le Soir, controalele la intrare si iesire, realizate pana in prezent doar ocazional, s-au generalizat, in timp ce in Belgia este interzis din 2006 fumatul la locul de munca.

"Administratia adopta o logica de control si represiune, mai degraba decat de preventie", si-a exprimat regretul un lider al sindicatului crestin CSC, Xavier Lorent.

"Este o stigmatizare a fumatorilor. Nu cred ca aceasta este cea mai buna metoda pentru a lupta impotriva tabagismului", a adaugat sindicalistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.